Мелбърн остава на втора позиция, следван от Осака, Калгари и Сидни,

...
 Мелбърн остава на втора позиция, следван от Осака, Калгари и Сидни,
Коментари Харесай

Защо във Виена се живее най-добре в света

 Мелбърн остава на втора позиция, следван от Осака, Калгари и Сидни, съгласно новата ранглиста на списание " Икономист ". Хамбург - единственият немски град, който до момента беше измежду първенците, изпадна от челната десятка.
В годишното изследване  на “Икономист ” се прави оценка на “стандарта на живот на 140 градове в света ”. Анализът се базира на 30 критерии, разпределени в 5 категории: инфраструктура, обучение, опазване на здравето, непоклатимост и просвета. Според тях, Виена отбелязва 99,1 от 100 вероятни точки, които я вършат “почти идеална ” за живеене. За този триумф способства политическата непоклатимост в австрийския град, където сега живеят над 1,8 милиона души. Решаващи индикатори са също така ниската степен на престъпност и на опасност от терористични актове.

В топ 10 попадат най-вече градове от Австралия и Канада: Мелбърн, Сидни и Аделаида в Австралия и Калгари, Ванкувър и Торонто в Канада. Японските мегаполиси Осака и Токио са на 3-та и 7-ма позиция, а Копенхаген, който е на 9-то място, е единственият европейски град измежду първенците.
 BdT - Fracht bei Nacht (picture-alliance/dpa/F. Rumpenhorst)
Франкфурт на Майн е отличник измежду немските градове

Хамбург изпадна от челните позиции за първи път от 2015 година насам и сега се подрежда едвам на 18-то място. Причината е не че качеството на живот в града се е влошило, а че други градове в света  предлагат по-добри условия на живот, написа “Икономист ”. От немските градове най-добре се показва Франкфурт на Майн, той заема 12-тата позиция. Берлин, Мюнхен и Дюселдорф също попадат измежду 30-те най-хубави градове за живеене в света.

Сред главните заключения от проучването е, че по-големите и по-гъсто обитаемоте градове имат по-високи равнища на престъпност и натоварена инфраструктура. Именно по тази причина Лондон, да вземем за пример, се подрежда едвам на 48-то място в класацията, а Ню Йорк е 57-ми подред.

В дъното на ранглистата са Дамаск (Сирия), Дака (Бангладеш), Лагос (Нигерия), Карачи (Пакистан) и Порт Морсби (Папуа Нова Гвинея). Някои от най-опасните градове в света, като Багдад (Ирак) и Кабул (Афганистан), даже не са били обект на разбор.

Класацията не би трябвало да се бърка с тази, която годишно разгласява консултантската компания " Мърсър ": съгласно тази ранглиста Виена също е най-хубавият град за живеене в света, единствено че е следвана от Цюрих и Мюнхен.

аг, дв, ард, зц
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР